my cart 0 items - €0,00 0

Extensions FAQ

Welke techniek is het minst schadelijk voor mijn eigen haar?

Alle technieken die we bij Glowines plaatsen zijn niet schadelijk voor je haar. Wij zullen nooit hair extensions plaatsen op haar waarvan we denken dat ze het niet aankunnen. Alle medewerksters zijn gediplomeerde kapsters met jaren ervaring. Wij weten wat we doen en werken enkel met de beste technieken en kwaliteit van hair extensions. Zo kan u met een gerust hart in onze kapperstoel zitten. De verschillen tussen onze twee technieken hebben NIETS te maken met wat het minst schadelijk is maar wel met je wens als eindresultaat, je levenstijl en je budget. Daarop moet je de keuze maken, niet op zogezegde schadelijkheid.

Waar zit het prijsverschil tussen de verschillende kapsalons?

Heel simpel in de haarkwaliteit van de extensions ,kennis en begeleiding van je kapster. Haarkwaliteit: Wij willen geen gedoe met slecht haar, dat is niet fijn voor ons als kapster om haar van mindere kwalitite te moeten plaatsen of mee te werken noch voor u als klant. Ik wil gerust kunnen zijn dat mijn klanten thuis verder kunnen zonder dat ze zich druk moeten maken over klitten pluis enz. Kennis: Wij scholen ons elk jaar bij in de laatste en nieuwste trend op gebied van extensions maar zeker ook op gebied van kleurigen. Extensions kleuren is een vak apart. Ik blijf altijd op zoek naar verbeteringen om zo garant te kunnen blijven staan voor top kwalitet Begeleiding: Wij nemen de tijd om alles grondig met je te bespreken. Niet enkel de plaatsing is belangrijk ook jij als klant moet weten hoe je ze thuis het best verder verzorgt. wij geven ook de service om 4 weken na plaatsing even terug binnen te stappen voor een check up. Zo kunnen we bijsturen wat niet goed gaat en eventueel nog extra tips geven omtrent je styling.

Wat doe ik best niet voordat ik extensions wil laten plaatsen?

Dit is een heel belangrijk punt dat veel klanten niet weten.

 1. laat je haarpunten niet knippen en al zeker niet in een rechte lijn. Alle lijnen die gemaakt worden in je haar moeten eerst uitgedund worden voordat we extensions kunnen plaatsen. Botte lijnen of vers geknipte punten zie je altijd door je extensions heen.
 2. kom niet met vette, ongewassen haren. Het is voor ons fijner werken op proper, fris gewassen haar.

Ik wil dat mijn extensions niet opvallen, hoe doe ik dat?

Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat je hair extensions niet opvallen:

 1. Kies voor kwaliteit en laat je niet verleiden door goedkopere extensions van mindere kwaliteit. Vaak gaan deze pluizen en zien ze er na verloop van tijd heel onnatuurlijk uit.
 2. Kies de juiste kleur: Kies hair extensions die qua kleur overeenkomen met je eigen haar. Als je hair extensions te licht of te donker zijn, zullen ze meer opvallen.
 3. Laat je hair extensions knippen: Door je hair extensions te laten knippen , zullen ze beter blenden met je natuurlijke haar en minder opvallen. Ook zal je eigen haar een beetje moeten uitgedund worden op de punten om een mooie blending te krijgen.
 4. Laat een botox-behandeling op je eigen haar zetten vooraleer je extensions laat zetten. Dit maakt dat je nadien bijna geen styling nodig hebt. Je eigen haar zal super mooi blenden met de extensions dankzij de botox-behandeling.
 5. Style je haar: Style je haar zo dat het volume van je eigen haar overeenkomt met het volume van de hair extensions. Op die manier zullen de hair extensions minder opvallen. Dit is dus niet nodig als je een botox hebt laten uitvoeren op je eigen haar.
 6. Vermijd te veel hair extensions: Te veel hair extensions kunnen onnatuurlijk lijken en opvallen. Kies voor een subtiele haarverlenging die past bij de natuurlijke textuur van je haar.
 7. Raadpleeg een professionele kapper die gespecialiseerd is in het plaatsen van hair extensions. Zij kunnen je adviseren over de beste soort hair extensions en hoe ze het best geplaatst en gestyled kunnen worden om zo natuurlijk mogelijk te dragen.

Kan ik hair extensions kleuren?

Ja, het is mogelijk om hair extensions te kleuren, maar het proces kan variëren afhankelijk van het type extensions dat je hebt en het gewenste resultaat. Wij bij GLOWINES kleuren de extensions van I.N.S voor je. Dit doen we liever zo min mogelijk omdat extensions al een heel proces achter de rug hebben en we ze niet extra onder druk willen zetten. Kies daarom voor extensions die mooi passen bij je eigen haarkleur. En verander best ook niet te vaak van haarkleur. Het is belangrijk om te weten dat het kleuren van hair extensions de levensduur ervan kan verkorten en dat het verven van de extensions kan leiden tot kleurverschil tussen je eigen haar en de extensions. Het is dus belangrijk om de risico’s en voordelen zorgvuldig af te wegen voordat je besluit om je hair extensions te kleuren.

Kan ik nog een botox behandeling laten zetten met extensions?

Botox en Extensions zijn een match made in haven Dit is de beste combinatie die je maar wensen kan. Botox om je eigen haar te versterken en glad en glanzend te maken waardoor de extensions mooi gaan blenden. Door eerst de botox op je haar te laten zetten bespaar je achteraf zo veel extra werk. Het stylen van je extensions zal je een minimum aan extra tijd vragen omdat je haar al mooi van zichzelf zal vallen. Je eigen haar zal zo mooi blenden in je hair extensions dat niemand ooit zal vermoeden dat je extensions in hebt. Dit is zeker van toepassing op haar dat pluist, onhandelbaar is of voor dames die niet overweg kunnen met hun eigen haar.

Ik heb krullen en wil extensions kan dat?

Wens je af van je krullen dan kan je eerst een botox-behandeling laten zetten. Botox gaat je haar omtoveren naar glad, glanzend en pluisvrij haar. Lees de uitleg hierboven. Wens je niet af van je krullen? Mijn zoektocht naar krullende extensions loopt nog verder maar voorlopig vind ik moeilijk mooie krullende extensions. De reden hiervoor is dat ze vaak mooi krullen maar van mindere kwaliteit zijn waardoor ze snel beginnen klitten of toch niet zo mooi blenden in het eigen krulhaar. Er zijn zo veel verschillen type krulhaar dat dit volgens ons onmogelijk is om de perfecte match te vinden met je natuurlijke krullen. Dames met krulhaar bostellen hun eigen krulhaar niet maar extensions moeten 2 maal per dag goed geborstelt worden. Ik zie hier ook al een groot probleem naar klitvorming en afbreken eigen haar. Vanaf het moment dat ik een leverancier vind die krullende hair extensions van topkwaliteit haar aanbied die mooi blenden en niet klitten, laat ik het zeker weten.

Mag ik hair extensions laten plaatsen als ik zwanger ben?

Over het algemeen worden hair extensions als veilig beschouwd tijdens de zwangerschap. Het is echter belangrijk om een ​​ervaren en gekwalificeerde kapper te raadplegen die veilige en gezonde haarverlengingstechnieken gebruikt. Sommige haarverlengingstechnieken, zoals het gebruik van chemische lijmen die wij bij I.NS niet gebruiken of bepaalde soorten verwarmingsgereedschap, kunnen mogelijk schadelijke stoffen bevatten. Een belangrijk extra puntje: Het kan zijn dat je tijdens je zwangerschap te maken krijgt met hormonale haaruitval. Wanneer u hiervan al reeds last hebt mag u geen extensions laten plaatsen. Krijgt u plots te maken met hormonale haaruitval tijdens je zwangerschap en draagt u hair extensions op dat moment, dan moeten deze zo snel mogelijk verwijdert worden om extra stress op je haar weg te nemen.

Help! Mijn hair extensions worden geel.

Alle haarkleuren lopen terug uit van kleur, ook je hair extensions. Als je hair extensions geel zijn geworden, zijn er een paar dingen die je kunt proberen om het probleem op te lossen.

 1. Gebruik een zilvershampoo : Zilvershampoos zijn ontworpen om ongewenste gele tinten uit blond haar te verwijderen. Breng de shampoo aan en laat het enkele minuten inwerken voordat je het uitspoelt.
 2. Gebruik een toner: Een toner is een haarkleurproduct dat speciaal is ontworpen om ongewenste tinten uit het haar te neutraliseren. Vraag een professionele kapper om een toner op je hair extensions aan te brengen om de gele tinten te neutraliseren.
 3. Vermijd blootstelling aan chloor: Chloor kan hair extensions geel maken, dus vermijd zwemmen in gechloreerd water. Als je toch gaat zwemmen, draag dan een zwemkap om je hairextensions te beschermen.
 4. Vermijd hitte: Te veel hitte kan hairextensions beschadigen en geel maken. Vermijd onbeschermd gebruik van warmtebronnen op je hair extensions zoals stijltangen en krultangen.
 5. Als je hair extensions nog steeds geel blijven, kan het nodig zijn om ze te vervangen. Overweeg het raadplegen van een professionele kapper voor advies en hulp bij het oplossen van het probleem.

Mijn hair extensions knopen of klitten.

Het kan dat extensions na verloop van tijd klitten of knopen krijgen, vooral als je ze vaak los draagt en veel met je haar beweegt. Wij zien dat liever niet want dat betekent dat je onze voorschriften niet juist hebt opgevolgd. Hier zijn alvast een paar tips om klitten en knopen in je extensions te voorkomen en te behandelen:

 1. Gebruik een speciale extension borstel om klitten te voorkomen. Borstel je haren 2 maal per dag met deze borstel.
 2. Was je extensions niet te vaak en gebruik bij voorkeur een milde, sulfaatvrije shampoo.
 3. Gebruik een diepe conditioner of haarmasker om je extensions te hydrateren en zacht te houden. Laat de conditioner of het masker enkele minuten intrekken en spoel het daarna goed uit.
 4. Gebruik een leave-in conditioner of haarserum om je extensions te beschermen en te voorkomen dat ze uitdrogen en klitten.
 5. Ga nooit slapen met nat haar of een strakke paardenstaarten. Maak een losse vlecht in en slaap op een hoofdkussen van satijn.
 6. Spring niet in zwembaden of lig niet te drijven in zee of chloorwater.
 7. Als je extensions toch erg geklit zijn, kun je proberen om de knopen met je borstel voorzichtig uit te halen. Je begint te borstelen aan de punten van je extensions en werkt je zo een weg naar boven. Hou altijd de aanhechting van je extensions goed vast en snok niet aan je hair extensions. Als je hier moeite mee hebt, ga dan niet zelf aan de slag, maar vraag advies of hulp aan ons . Het kan zijn dat je extensions bijvoorbeeld moeten worden gedemonteerd, gerepareerd of vervangen.

Hair extesnions en haaruitval?

Als je op het moment van de plaatsing haaruitval ervaart laat je beter geen extensions plaatsen. Er bestaat altijd een kans dat je haar verzwakt is en het extra gewicht van de extensions niet kan verdragen. Waardoor je haren afbreken of je haarwortel los laat. Krijg je tijdens het dragen van je extensions te maken met haaruitval dan raden we je aan om onmiddelijk contact met ons op te nemen. Haaruitval is een intern teken dat er iets niet goed gaat. Dit kan Hormonaal seizoens gebonden zijn of na ziekte of operatie waardoor je eigen haren loslaten. Het is natuurlijk niet fijn dat net nu je extensions draagt je eigen haar in een uitvalfase terecht komt. Dit is nooit te voorspellen zo wel jij als ik hebben geen glazen bol. Haaruitval is nu eenmaal iets onvoorspelbaars.

Mag ik op vakantie met hairextensions?

Als je op vakantie gaat met hair extensions, zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden:

 1. Bescherming tegen zon, zout en chloor. Blootstelling aan de zon, zout water en chloor kan de extensions beschadigen. Wij adviseren u hier graag bij.
 2. Bescherm je extensions door een hoed of sjaal te dragen en je haar vast te binden voordat je gaat zwemmen. Laat je extensions niet los drijven in het zwembad of de zee.
 3. Gebruik geen zonneproducten met bruinversneller. Deze zullen je extensions verkleuren naar roos, geel of groen.
 4. Speciale verzorging: Hair extensions vragen extra verzorging en aandacht zeker tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door het te wassen met speciale voedende producten, het vermijden van te strakke paardenstaarten of vlechten.
 5. Klitten kunnen ontstaan door de invloed van wind, zout en chloor. Zorg ervoor dat je altijd een borstel bij de hand hebt om eventuele klitten zachtjes uit te kammen.
 6. Extra voorzichtigheid: Wees extra voorzichtig bij het uitvoeren van activiteiten waarbij je haar kan blijven haken, zoals parasailing, bungeejumping of kajakken.

Maar geniet vooral van je vakantie. Ikzelf laat mijn extensions er even uit als ik op vakantie ga. Zo kan ik ongestoord ravotten, mijn haar gewoon laten drogen aan de lucht en ben ik niet belemmert. Reisbenodigdheden: Zorg ervoor dat je alle benodigde verzorgingsproducten en hulpmiddelen mee hebt, zoals een borstel, scrunchie, hoedje of sjaal.

Geven hairextensions extra werk?

Hair extensions geven extra zorg en onderhoud, maar de hoeveelheid extra werk hangt af je eigen haarkwaliteit en structuur. I.NS hair extensions hebben een lichte slag en pluizen nagenoeg niet. Dat maakt dat het stylen van de hair extensions op zich vaak niet veel extra werk vraagt. Het meeste werk steek je in de overgang van je eigen haar naar de extensions. Stel, je eigen haar is fijn, pluizig en krullend maar onze extensions zijn dat niet, dan vraagt dit extra werk om de twee verschillende structuren mooi te laten blenden. Lees zeker het bericht over “Hoe krijg ik een mooie overgang tussen mijn eigen haar en de extensies”. Wij raden daarom altijd aan om eerst een botox-behandeling te laten toepassen op je eigen haar. Over het algemeen is het belangrijk om extensions voorzichtig te behandelen en ze regelmatig te laten controleren door ons, om zo klitten, breuk en beschadiging te voorkomen. Dit kan enige extra tijd en aandacht vergen, maar als je de juiste zorg en onderhoudsrichtlijnen volgt, kunnen extensions een geweldige manier zijn om je haar te transformeren zonder dat je veel extra werk hoeft te doen.

Mag ik sporten met hairextension?

Uiteraard mag dat, ikzelf sport ook elke week 3 maal en nog nooit problemen ondervonden. Maar als je hair extensions hebt en gaat sporten, zijn er een paar kleine dingen waar je rekening mee moet houden om te voorkomen dat je haar beschadigd raakt: Draag je haar vast in een losse staart of dot laag in de hals : Door je haar vast te dragen in een staart, vlecht of knot, voorkom je dat het in de knoop raakt tijdens het sporten of vast komt te zitten. Kies voor hair extensions van goede kwaliteit: Goedkope hair extensions kunnen kwetsbaar zijn en sneller breken of beschadigen tijdens het sporten. Investeer daarom in hair extensions van goede kwaliteit die geschikt zijn voor sportieve activiteiten. Raadpleeg je kapper voor specifieke aanbevelingen en advies over hoe je je hair extensions het beste kunt verzorgen tijdens het sporten.

Verzorging I.NS EXTENSIONS BY GLOWINES

 • Was en verzorg je haar met kwalitatieve aangepaste haarproducten
 • Je haren 2 maal per dag borstelen.
 • Gebruik een droogshampoo om een wasbeurt over te slaan.
 • Gebruik een leave-in product en olie om de extensions te voeden
 • Blaas de extensions onmiddellijk droog na het wassen
 • Slaap met je haar in een losse vlecht en op een zijde haarkussen
 • Elke dag je haar wassen Vergeten je haar te borstelen
 • Bij het wassen te veel wrijving op de haren zetten.
 • Je moet je hoofdhuid wassen niet je haren
 • Met nat haar gaan slapen Te strakke staarten dragen
 • Onderste boven je haren wassen of drogen
 • Je haren laten opdrogen aan de lucht.
 • Slapen met je haar los

Staarten en I.NS EXTENSIONS BY GLOWINES

 • Zo weinig mogelijk staarten dragen
 • Maak een lage staart.
 • Draag je haar zoveel mogelijk los om zo min mogelijk spanning op de haarwortel te creëren en zo geef je meer rust aan de haarwortel.
 • Om ‘s nachts knopen te vermijden draag je een soepele lage losse staart of losse vlecht.
 • Hoge staarten dragen
 • Heb je gevoelige haarwortels? Draag dan geen staart.

Haarkleuring en I.NS EXTENSIONS BY GLOWINES

 • Kleuring / toner
 • Ontkleuring die in aanraking komt met de hair extensions.
 • Wax mag niet in aanraking komen met ontkleuring want dan zal het verwijderen van de extensions veel moeilijker en dus pijnlijker zijn.

Balayage / mechen en I.NS EXTENSIONS BY GLOWINES

 • Bijwerken is perfect mogelijk aan de haarcontouren en bovenkant van het eigen haar

 • Niet bijwerken op plaatsen waar hair extensions zitten, de kans op kleurplekken is reëler.